top of page
  • Writer's pictureTelevision.ee

Miks ma peaksin maksma spordivõistluse otseülekande vaatamise eest?



Spordivõistluste otseülekannete vaatamine on populaarne tegevus. Ei ole vahet kas naudid lihtsalt selle mängulisust või elad kaasa omadele, vahest isegi oma lähisugulastele?


Alati ei ole võimalik ega mõistlik igale poole kohale minna, ning seetõttu naudivad paljud spordifännid võistluste jälgimist teleka, arvuti või nutiseadme kaudu. Paljud neist ülekannetest on kättesaadavad tasuta, aga mõnede eest peab maksma piletihinda. Miks see nii on ja kas vaataja peaks eelistama tasuta või tasulist ülekannet?



Vastus, nagu ikka, on täiesti kindel... “sõltub”.


On selge, et spordivõistluste otseülekannete vaatamine on võimalik tänu spordiorganisatsioonidele, sportlastele, meediaettevõtetele ja ülekannete tootjatele, kes kulutavad suuri summasid, et neid hästi teha. Need kulutused hõlmavad kaamerate ja mikrofonide paigaldamist, planeerimist, graafika tootmist, sportlaste ja tehniliste meeskondade reisikulusid, võistluspaiga kulusid ja palju palju muud.


Tasuta asjad/elamused on alati toredad, ent see ei muuda asjaolu, et nende võimaldamise eest keegi siiski maksab. Suure avaliku huvi korral on selleks kas maksumaksja (kui ülekannet edastatakse avalik-õiguslikus meediakanalis), aga üldiselt tähendab millegi tasuta saamine siiski seda, et just sina oled toode, mida müüakse.


Enamasti müüakse sinu silmapaari tähelepanu reklaami tellijale.


Väga tihti tehakse seda elegantselt ja orgaaniliselt, ilma elamust häirimata, näiteks bänneritega võistluspaikadel või logodega graafikaelementides. Kindlasti oled kokku puutunud reklaamipausidega (mid-roll) põnevatel hetkedel, kui sina oled juba emotsionaalselt võistluses sees! Aga, et selle sinuni toomine võimalik oleks pead vaatama pesupulbri reklaami.


Või paljudel voogedastusplatvormidel pre-rollina, mida lihtsalt pead vaatama enne, kui üldse ülekandeni jõuad.


Seega, üks peamine põhjus, miks sa vaatajana võid eelistada tasulise ülekande vaatamist, on see, et sellega aitad otseselt sporti arendada ja sportlasi toetada.


Spordiorganisatsioonid, meediaettevõtted ja spordiülekande tootjad saavad oma tööd teha ainult siis, kui neil on piisavalt rahalisi vahendeid ning sportlased saavad otseselt innustust ka piletimüügist, sest nad teavad, et neil on fänne kellele läheb nende käekäik korda.


Need on põhjused, miks me peaksime maksma spordiülekannete vaatamise eest meediakontsernide arvates. Kas tahad teada meie arvamust sel teemal? Klikka siis kindlasti alljärgevale artikli lingile:


 

Loe siit: "Kuidas muudab sport.television.ee spordiliigade ülekannete edastamist?"

 


 

Kui sinagi vajad oma sündmusest otseülekannet või lihtsalt salvestust, et seda privaatselt levitada. Siis võta meiega ühendust info@television.ee aadressil või tee päring kontaktivormi kaudu.


bottom of page