top of page
  • Henri Kalmist

Kardisportlaste hooaja algus Raplas

Eesti meistrivõistlused kardispordis algavad 20. juunil Rapla rajal, kus võistlustulle astub esmakordselt eriolukorra järgselt kaheksas masinaklassis esinduslik võistlejaterivi.


Eesti kardiliidu juhatuse liige Heikki Hõbemägi: "Meil on väga hea meel, et vaatamata keerulisele olukorrale maailmas, on kõik Eestimaa parimad pojad kohal, ka need, kes eelmisel aastal mingil põhjusel rajale ei jõudnud. Meie jaoks on praegu tulemas suurepärane hooaeg."

Kuna juunikuus pole veel lubatud spordivõistlustele publikut, luuakse võimalus oma lemmikutele kaasa elada portaali kart.television.ee kaudu, mis pakub pärast võidusõite ka vaataja enda poolt kombineeritavaid lisafunktsioone nagu ühe enda valitud võistleja sõitude jälgimine, võistlusklassi põnevaimad olukorrad, möödasõidud või avariide kokkuvõte.

Ka otseülekanne saab olulisel määral täiendatud graafikaga, mis tuttav meile juba suurte võidusõidusarjade ülekannetest, näidates võitluspaaride omavahelisi ajavõrdlusi, progressi graafikuid ja muud. Sisulise poole pealt lisandub rajal toimuvale ka boksimelu, intervjuud, remontimised ja sellega kaasnev draama. Tulevikus saab olema selline täismahus ülekanne tasuline, kuid avavõistluse järgselt on kuni pühapäeva õhtuni võimalus tasuta ennast süsteemi funktsionaalsusega kurssi viia.

Hõbemägi: "Selle aasta videoülekannetega loodame me teha suure sammu edasi, laiendades oluliselt tehnilisi võimalusi, samas tuues sisse rohkem emotsiooni ning põnevust. Eesmärgiks on anda vaatajale enam informatsiooni ja teha kogu võistlustel toimuv selgemaks."


Finaalsõidud kantakse üle ka Delfi.EE portaali vahendusel alates kell 15:00. Sõidud algavad väikseimate kartidega Cadet ning lõppevad 16:55 algava kiireima KZ2-klassi stardiga.


Fotod: Karola Koopuu / www.karola.ee

bottom of page